Protejaţi-vă afacerea şi interesele trimiţând angajaţii la cursuri

După cum bine cunoaşteţi cheltuielile cu formarea profesională a angajaţilor sunt deductibile 100% din impozitul pe profit!

Sigur vă întrebaţi, ce pot să fac dacă eu investesc timp şi bani pentru calificarea personalului, iar acesta, după terminarea cursurilor parăseşte firma iar eu rămân cu banii daţi. Faceţi un act adiţional la Contractul Individual de Muncă prin care se specifică faptul că plecarea din societate mai devreme de 3 ani obligă salariatul la plata cheltuielilor efectuate de angajator cu formarea profesională.

Conform legislaţiei în vigoare, toţi agenţii economici care desfăşoară activităţi de comerţ şi alimentaţie publică trebuie să aibă personal calificat în proporţie de 100%. Contravenţiile sunt între 400 – 800 lei amendă pentru fiecare salariat găsit fără calificare.

Începând cu anul 2007 pentru celelalte activităţi indiferent de codul CAEN, ponderea personalului calificat trebuie să fie de minim 70%.

Pentru a putea accesa Fonduri Europene trebuie să aveţi personal calificat.

Pentru a putea fi certificaţi ISO trebuie să aveţi personal calificat.

Pentru a participa la licitaţii sau selecţii de ofertă trebuie să aveţi personal calificat.

INVESTEŞTE ÎN TINE SRL –D organizează cursuri de formare profesională (iniţiere/ calificare/ specializare) în diverse domenii. Mai multe detalii găsiţi pe pagina www.calificare-profesionala.com sectiunea cursuri.

De asemenea, INVESTESTE ÎN TINE SRL-D oferă şi servicii de evaluare a competenţelor profesionale ce vin în întâmpinarea persoanelor care au experienţă într-un domeniu, dar nu deţin un certificat sau o certificare a competenţelor dobândite prin practicarea calificării/ ocupaţiei respective. Pentru mai multe detalii accesaţi http://calificare-profesionala.com/servicii-de-evaluare-si-certificare-a-competentelor-profesionale/

Certificatele sunt acreditate ANC şi recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi persoanelor vârstnice.

Certificatul de calificare/ absolvire este însoţit de suplimentul descriptiv, în care sunt înscrise competenţele în conformitate cu cunoştinţele dobândite la acest curs şi cu standardul ocupaţional.

Protejaţi-vă afacerea şi interesele trimiţând angajaţii la cursuri.

Sancţiunile contravenţionale sunt mult mai mari decât costul cursurilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *