Igiena – noțiuni fundamentale

20% reducere

Ofertă MAI & IUNIE 2022: pentru toate grupurile mai mari de 15 persoane se aplică o reducere de 20% din prețul cursului pentru fiecare participant. Oferta se adresează persoanelor juridice și grupurilor de persoane (care se înscriu împreună în mod organizat)

1. Detalii curs

Cod COR

242401

Tip program

curs de initiere

Durată (ore)

8

Preț

100 lei/ persoană/ modul. Nu se percepe TVA.

Pregătire minimă necesară:

Ce tip de diplomă obţin dupa absolvirea cursului?

După absolvirea cursului de instruire se obține un certificat de absolvire eliberat de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale. Certificatele de absolvire au o valabilitate de 3 ani.

La expirarea termenului de valabilitate, INVESTEȘTE ÎN TINE va anunța în timp util beneficiarii pentru reînnoirea certificatelor.

INVESTEȘTE ÎN TINE SRL, este autorizat prin Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale, să desfășoare cursul acreditat de instruire: IGIENA-NOTIUNI FUNDAMENTALE.

Modulele cursului sunt urmatoarele:

– Modulul 1: Servicii de producție, depozitare, transport și comercializare a alimentelor; inclusiv alimentație publică și a colectivităților.
– Modulul 2: Servicii de curățenie în unități de asistență medicală, colectivități de copii și tineri, unități de cazare, hoteluri, moteluri, cabane etc.
– Modulul 3: Productia si distributia apei potabile, inclusiv a apei potabile si imbuteliate.
– Modulul 4: Servicii de îngrijire corporală.
– Modulul 5: Servicii tip dezinfecție, dezinsecție, deratizare.

Autorizație curs

Igiena – noțiuni fundamentale

Aviz curs

Igiena – noțiuni fundamentale

2. Acte necesare pentru înscrierea la curs

BI/ CI (copie)

3. Descrierea ocupaţiei

CURSUL DE IGIENĂ – NOȚIUNI FUNDAMENTALE este obligatoriu indiferent dacă este vorba de vânzătorul de la magazinul alimentar, bucătar, ospătar sau de coafeză ori manichiuristă, toți angajații sunt obligați să fie absolvenții unui curs de igienă.
Angajații care prestează activități de producție și de comercializare a produselor alimentare, de alimentație publică și colectivă, serviciile și producția de apă potabilă, precum și serviciile de întreținere corporală sunt obligați să urmeze un curs de Igienă.

Conform Hotărârii Guvernului nr. 857/ 2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 621 din 01.09.2011, la art. 5 se precizează: “Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice angajarea şi/sau menţinerea în unităţile care desfăşoară activitate de producţie şi de comercializare a produselor alimentare, de alimentaţie publică şi colectivă, servicii şi producţie de apă potabilă, precum şi servicii de întreţinere corporală a personalului fără certificatul de instruire profesională privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă, conform reglementărilor legale în vigoare.”

4. Care sunt avantajele participării la acest curs?

 • posibilitatea de achitare în mai multe rate a taxei de curs.
 • obţinerea unui certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Sănătățiiși Ministerul Educației Naționale.
 • cursurile organizate au un profund caracter aplicativ, prin care se urmăreşte asimilarea în mod facil şi corect a informaţiilor.
 • pregătirea profesională alături de formatorii care sunt medici specialiști în igienă, epidemiologie sau medicină de laborator de la Direcția de Sănătate Publică
 • costul cursului include toate taxele aferente participării:
 • acces la sala de curs / platformă online în vederea pregătirii teoretice ;
 • acces și lucru pe echipament specific pentru instruirea practică;
 • acces la echipamentele și resursele tehnice disponibile;
 • suport de curs și alte resurse bibliografice;
 • sustinerea examenului de absolvire;
 • eliberarea certificatului de absolvire.
 • pregătirea teoretică se desfăşoară în săli de curs cu dotări moderne sau online, printr-o platformă educațională.
 • tehnici şi metode moderne de predare canalizate pe stimularea creativităţii şi interactivităţii cursantului.

Aveți întrebări? Le așteptăm:

Trimite pagina pe mail, social media sau printeaza: