ITM sanctioneaza nerespectarea prevederilor legale pe linie de SSM si PSI

Conform comunicatelor de presă din partea Inspecţiei Muncii, în ultimele luni s-au desfăşurat acţiuni de control în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, din care rezultă:

  • amenzi în valoare totală de 22.536.530 de lei;
  • 557 de accidente de muncă dintre care 310 mortale;
  • 500 de angajatori sancţionaţi;
  • 291 opriri de echipamente de muncă pentru evitarea accidentelor;
  • 95 de unităţi unde a fost sistată activitatea pentru evitarea riscurilor şi accidentărilor.

Cum vă achitaţi de obligaţiile legale ce vă revin privind siguranţa şi securitatea muncii în firma dvs., inclusiv în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor?

Conform legii sunteţi responsabil pentru tot ce se întâmplă în firma pe care o conduceţi, deci inclusiv pentru orice accident sau alt eveniment nefericit ce afectează securitatea şi integritatea angajaţilor dvs.

Informaţia cuprinsă în cadrul celor două cursuri de formare profesională (Inspector Sănătate şi Securitate în Muncă – 80 h şi Cadru Tehnic cu Atribuţii PSI) organizate de INVESTEŞTE ÎN TINE vă arată exact ce aveţi de făcut pentru a ieşi cu bine în urma oricărui control şi pentru a evita amenzi de la 500 la 100.000 de lei sau chiar pedepse cu închisoare.

În suporturile de curs aferente celor două cursuri de perfecţionare găsiţi tot ce trebuie să ştiţi despre normele SSM şi PSI, despre autorizaţii, despre lucrătorii desemnaţi, despre formularele de completat (şi care sunt cerute primele în cazul unui control).

Aspectele legate de siguranţa şi securitatea în muncă sunt mult prea importante ca să fie neglijate. De aceea şi controalele pe acest subiect sunt drastice, iar sancţiunile – asemenea.

Protejaţi-vă! Formatorii celor două cursuri de formare profesională (Inspector Sănătate şi Securitate în Muncă – 80 ore şi Cadru Tehnic cu Atribuţii PSI) vă vor arăta pas cu pas ce măsuri concrete trebuie să luaţi şi ce documente să aveţi mereu pregătite, astfel încât să ieşiţi cu bine din orice control.

INVESTEŞTE ÎN TINE organizează, în colaborare cu Asociaţia de Sprijin a Şomerilor Dâmboviţa – furnizor de servicii de formare profesională autorizat ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări), cursul de Inspector în Domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă (80 ore) şi cursul Cadru Tehnic cu Atribuţii în Domeniul Prevenirii şi Stingerii Incendiilor (164 ore) la pretul total de 1100 lei. Această sumă reprezintă costul participării unei persoane la ambele cursuri de perfecţionare şi poate fi plătită în 4 tranşe.

Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri, vă rugăm să accesaţi www.calificare-profesională.com.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *