Certificate de calificare FĂRĂ cursuri

“Centrul de Evaluare şi Certificare a Competenţelor Profesionale” se adresează  acelora dintre dumneavoastră care doresc să îşi evalueze şi certifice cunoştinţele şi aptitudinile deţinute, dacă aveţi deja experienţă în domeniul în care doriţi să fiţi certificat.
La aceste evaluări (examene)/ teste se pot înscrie persoanele care au experienţă şi stăpânesc o meserie dar nu deţin o diplomă care să ateste cunoştintele profesionale.
Procesul de evaluare este o alternativă la cursul de calificare, diplomele fiind recunoscute la nivel naţional (Autoritatea Naţională pentru Calificări) şi european (toate ţările Uniunii Europene).
Persoanele care au experienţa practică, dar nu au obţinut o calificare pe cale formală (să fi urmat cursuri/ programe de formare profesională), pot solicita evaluarea şi recunoaşterea de competenţe profesionale.

 

Ce presupune calificarea prin evaluare?

Procesul de evaluare presupune colectarea informaţiilor necesare pentru stabilirea competenţelor profesionale, în raport cu cerinţele standardului ocupaţional corespunzător ocupaţiei respective.
Certificatul de competenţe profesionale, acordat candidatului declarat competent în urma procesului de evaluare, are aceeaşi valoare ca şi certificatul de absolvire, respectiv de calificare, cu recunoaştere naţională şi internţtională, eliberat în sistemul de formare profesională a adulţilor.
Certificatul de competenţe profesionale este recunoscut de Autoritatea Naţională pentru Calificări, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi de toate ţările Uniunii Europene

 

Avantaje:

Evaluarea competenţelor profesionale are avantajul obţinerii certificării într-un timp mai scurt (minim 2 zile şi maxim 1 lună), fără a afecta programul de lucru al candidatului.

Alte avantaje ale obţinerii certificatului de competenţe profesionale:

 1. a) acordarea dreptului legal de a lucra, conform normelor în vigoare din domeniul muncii, formării profesionale
 2. b) posibilitatea de a urma cursuri de specializare şi perfecţionare – o şansă în dezvoltarea carierei (exemple: Bucatarul poate sa se specializeze Bucatar Sef)

Servicii de evaluare și certificare a competențelor profesionale în 30 de calificări/ ocupații cu tarife foarte avantajoase. Pentru informații suplimentare 0735.431.580, office@calificare-profesionala.com, www.calificare-profesionala.com

Certificatul de calificare poate face diferența într-un interviu de angajare, dacă tu îl ai și ceilalți candidați nu.

13 thoughts on “Certificate de calificare FĂRĂ cursuri”

 1. AGAPI MARIUS

  Buna ziua as dori sa stiu cum pot obtine o diploma de calificare in domeniul zidar – faiantar ; momentan lucrez in Franta de mai bine de 10 ani in acest domeniu si as dori sa deschid o Societate dar am nevoie de aceasta diploma de calificare ; care sunt cerintele si cum trebuie sa procedez ? cat mai rapid , Multumesc pentru raspuns

 2. Buna, doresc sa stiu daca pt cresterea animalelor (zootehnie) se poate obtine diploma. Multumesc!

 3. Buna ziua as dori o diploma sau certificat de agricultor dar interesează dacă este valabilă in UE și cât m-ar costa

 4. Drosciak Marius

  Buna ziua as dori o diploma sau certificat de agricultor dar interesează dacă este valabilă in UE și cât m-ar costa

 5. Coles Paul Adrian

  Buna ziua , pentru calificarea de sudor mig mag;mma;tig-wig;autogen;doresc o calificare și cât m-ar costa. Lucrez an domeniu cu aparatele menționate .Eu sunt din Ploiești .

 6. Bucur mirela

  Buna ziua , pentru o diploma de bucatar ,as vrea sa stiu in ce consta examinarea si care este pretul .Mentionez ca diploma imi tebuie pentru a avea o calificare ,din probleme de sanatate nu voi profesa in bucatarie.Cu multumiri .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm:

Stivuitorist – cod COR 834403

Cursul de specializare „Stivuitorist” oferit de INVESTEŞTE ÎN TINE S.R.L. este avizat de Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR) şi autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC).

See more...

0% Complete
0/11 Steps