Detinerea unei calificari este un castig atat pentru angajat cat si pentru firma!

La momentul actual, pe piata muncii, desi exista oportunitati de angajare, foarte putini reusesc sa ajunga la jobul visat. Este o realitate pe care o cunoastem si cu care ne luptam zi de zi. Angajatorii sunt din ce in ce mai exigenti, iar sansele de patrundere in campul muncii ni se par diminuate. Astfel, procesul angajarii devine un concurs al abilitatilor. Dar pentru angajator nu doar priceperea intr-un anumit domeniu este importanta, ci si calificarea.

Calificarea este un aspect ce da valoare CV-ului si ii ofera angajatorului mai multe avantaje:

  • posibilitatea de participare la licitatii
  • accesarea de fonduri europene
  • obtinerea autorizatiilor si a licentelor
  • evitarea amenzilor
  • functionarea in legalitate

Asadar, interesul pe care angajatorii il au pentru cursurile acreditate de Ministerul Muncii are in spate explicatii de functionalitate. Voi veti reusi sa faceti astfel dovada cunostintelor si a experientei in domeniul in care doriti sa activati, iar compania va reusi sa isi desfasoare activitatea intr-un mod cat mai productiv. Mai mult decat atat veti putea lucra legal chiar si in strainatate. Detinerea unei calificari este un castig atat pentru voi cat si pentru firme!

Din pacate insa muncitorii fara calificare reprezinta 12% din forta de munca a Romaniei, iar expertii sunt de parere ca daca acest fenomen va continua, vom ajunge in situatia in care nu vom mai avea forta de munca adecvata secolului XXI. Acest lucru nu se poate traduce decat intr-un dezavantaj tot pentru muncitorii necalificati, carora le va fi si mai greu sa se angajeze pe viitor. Desi situatia nu pare a fi incurajatoare, aveti sansa sa va asigurati viitorul pe piata muncii prin intermediul unor servicii precum:

  1. evaluarea si certificarea cunostintelor

Daca stiti meserie, dar nu aveti un document care sa va ateste aceste calitati, puteti deveni calificati DOAR prin dovedirea experientei si sustinerea unui examen, fara urmarea cursurilor de calificare propriu-zise.

  1. cursuri de calificare

Prin intermediul acestor cursuri, puteti deveni specialist recunoscut pe piata muncii intr-un anumit domeniu. Certificatul de calificare eliberat de ANC (fost CNFPA), impreuna cu Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, este recunoscut la nivel national si in statele membre ale Uniunii Europene.

  1. cursuri de initiere, perfectionare si specializare

In cazul in care va doriti o reorientare in plan profesional, prin schimbarea meseriei, aceste cursuri va permit sa acumulati toate cunostintele necesare profesarii in domeniul respectiv, indiferent de nivelul de cunostinte initial. Certificatul de absolvire este si el recunoscut national si international.

INVESTEŞTE ÎN TINE oferă clientilor săi următoarele servicii în domeniul formării profesionale:

cursuri de formare profesională (cursuri de calificare/ iniţiere/ perfecţionare)

Cursurile sunt organizate în colaborare cu Asociaţia de Sprijin a Şomerilor Dâmboviţa – furnizor de servicii de formare profesională autorizat ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări)

servicii de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale

Aceste servicii sunt oferite în colaborare cu Centrul de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale ASIM (Asociaţia Înapoi la Muncă).

Certificatele sunt recunoscute şi eliberate de MMFPSPV şi MEN conform O.G. nr. 129/ 2000 republicată, împreună cu suplimentele descriptive completate cu competenţele dobândite.

Daca v-ati convins de avantajele detinerii unei certificari intr-o meserie si vreti sa consultati oferta de cursuri, ne puteti vizita in Pitesti, str. Sf. Vineri nr. 76 sau ne puteti gasi la telefon  0735.431.580. Website www.calificare-profesionala.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *