șef SVSU – Pitești (01.03 – 08.04.2019)

În perioada 01.03 – 08.04.2019, INVESTEȘTE ÎN TINE a organizat în Pitești programul de formare profesională şef serviciu voluntar/ privat pentru situaţii de urgenţă de tip specializare cod COR/ cod NC 541901.

Cursul este avizat de I.G.S.U. și reprezintă un program de specializare care ajută la întelegerea și aplicarea cadrului legal cu privire la modalitățile de intervenție pe următoarele domenii principale: incendiu, protecție chimică, biologică, radiologică și nucleară, sanitară, deblocare-salvare, adăpostire, evacuare, pirotehnic și suport logistic.

Absolvirea acestui curs oferă următoarele competențe:

– instruirea personalului serviciului şi a altor categorii de personal;

– planificarea activităţii preventive şi de control privind respectarea normelor de prevenire în domeniul situaţiilor de urgenţă;

– stabilirea tehnicilor de intervenţie în situaţii de urgenţă;

– analizarea situaţiei la locul intervenţiei;

– coordonarea activităţilor în situaţii de urgenţă;

– elaborarea documentelor specifice activităţii serviciului voluntar/ privat pentru situaţii de urgenţă;

– gestionarea patriomoniului serviciului voluntar/ privat pentru situaţii de urgenţă.

Cursul de specializare „Şef Serviciu Voluntar/ Privat pentru Situaţii de Urgenţă” este avizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări (fostul CNFPA).

Programa de curs şi numărul de ore (160 de ore) au fost realizate în conformitate cu Standardatul Ocupaţional şi Programa Cadru şi au fost aprobate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *