De ce societatile comerciale trebuie sa detina un expert PSI

Ocupaţia se referă la competenţele necesare cadrului tehnic cu atribuţii PSI pentru planificarea, organizarea, monitorizarea şi controlul activităţii de prevenire şi stingere a incendiilor.

Ocupaţia include de asemenea competenţe legate de acordarea asistenţei tehnice de specialitate în situaţii critice, investigarea contextului producerii incendiilor, acordul în cazul documentaţiilor privind prevenirea şi stingerea incendiilor, instruirea salariaţilor în domeniul PSI şi elaborarea documentelor specifice activităţii din domeniu.

Cursul vă ajută să înţelegeţi şi să aplicaţi cadrul legal: Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor şi OMAI nr.163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor. La finalul cursului, absolventul va poseda cunoştinţe generale despre apărarea împotriva incendiilor şi va fi capabil să întocmească lucrări de o complexitate ridicată. De asemenea cursantul va fi capabil să comunice eficient la locul de muncă folosind terminologia de specialitate, să identifice sarcinile de efectuat, cerinţele legate de acestea şi să planifice activităţile curente, fapt ce va uşura integrarea lui în cerinţele postului.

Un curs de cadru tehnic PSI trebuie sa fie autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari si avizat ISU (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta). Un asemenea curs ofera persoanelor o multitudine de posibilitati de angajare, piata avand nevoie de asemenea specialisti.

In ceea ce priveste persoanele care pot face acest curs, ele pot fi impartite in doua mari categorii. In primul rand, un asemenea curs este disponibil oricaruia dintre noi care doreste sa se specializeze in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor. Acest curs este o ocazie buna pentru oricine isi doreste sa descopere noi ramuri ale activitatilor contractuale, avand astfel perspepctiva gasirii unui job sigur si nu atat de expus la risc.

Pe de alta parte, companiile si institutiile publice trebuie sa aiba in cadrul lor angajati care sa fie raspunzatori de activitatea din domeniul de prevenire si aparare impotriva incendiilor. Aceste persoane pot fi desemnate de catre fiecare firma in parte.

Ele pot participa la cursul de Cadru Tehnic cu atributii in domeniul Prevenirii si Stingerii Incendiilor. Aceste persoane au nevoie de aceste cursuri pentru ca ele sunt autorizate atat de ISU cat si de Autoritatea Nationala pentru Calificari.

In urma absolviri cursului si dupa ce cursantii sustin examenul final, acestia vor intra in posesia certificatelor de absolvire pentru ocupatia de Cadru Tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor si a suplimentelor descriptive care atesta competentele dobandite in urma cursului.

INVESTEȘTE ÎN TINE organizează în perioada 28 ianuarie – 01 martie 2019 cursul de specializare în ocupația Cadru Tehnic cu Atribuții în Domeniul PSI.

Mai multe informații cu privire la acest curs https://calificare-profesionala.com/cadru-tehnic-cu-atributii-in-domeniul-prevenirii-si-stingerii-incendiilor/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *